PREMIÉR: Poradný zbor je už známy, dnes si členovia prevzali menovacie dekréty

04.07.2012 Bratislava

Bratislava 4. júla (TASR) - Premiér Robert Fico dnes vymenoval členov svojho poradného zboru, ktorý týmto začal svoju činnosť. Predsedá mu dlhoročný Ficov spolupracovník, poslanec Národnej rady SR a podpredseda poslaneckého klubu strany Smer-SD Vladimír Faič. Ten v tejto funkcii pôsobil aj počas predchádzajúcej vlády v rokoch 2006 až 2010.

Poradcom predsedu vlády pre makroekonomiku a stratégie sa stal Peter Staněk. Pre ekonómiu a prognostiku Pavol Kárász, pre hospodársku a sociálnu politiku Peter Magvaši, pre energetiku Eduard Metke, pre pôdohospodárstvo a rozvoj vidieka Peter Bielik a pre dopravu Peter Ondroušek. Poradcom pre investície je Rastislav Chovanec, pre zdravotníctvo Milan Dragula, pre školstvo Libor Vozár, pre vedu Jaromír Pastorek, pre kultúru Gabriela Rothmayerová, pre zahraničnú politiku a medzinárodné vzťahy Juraj Migaš a pre spravodlivosť Eduard Barány.

Poradný zbor bude pôsobiť ako konzultačná a kontrolná skupina pre vládu. Pracuje na odbornej báze, pričom oblasti jeho pôsobenia vychádzajú prioritne z cieľov a zámerov stanovených v programovom vyhlásení vlády.

TASR informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.
 

Vyberte región